Computer Awareness Questions (51-100)

Question 51 – Computer stores any data-
Answer – as 0 and 1

Question 52 – OAS full form –
Answer – Office Automation System

Question 53 – What is the expansion of web pages created by HTML by coding-
Answer – .html or .htm

Question 54 – Use short cut key F1 to use-
Answer – Opening help window

Question 55 – Use short cut key F2 to use-
Answer – Rename

Question 56 – Use short cut key F3 to use-
Answer – Searching for files or folders

Question 57 – ‘CLEAN’ in MS-Excel is a ………. function-
Answer – text

Question 58 – ‘ACCRINT’ in MS-Excel is a ………. function-
Answer – financial

Question 59 – pie-option is available in MS-Excel’s ……… menu-
Answer: Insert

Question 60 – Which content of the MS-POWER POINT is available in two content options-
Answer – New slide

Question 61 – Rotational time is also called ……….
Answer – latency

Question 62 – query language ……….. comes in generation-
Answer: 4th

Question 63 – A.I. Koor language is-
Answer: Lisp

Question 64 – Multithrade concept in programming languages ??was started in …………..-
Answer: 3 GL

Question 65 – DNS is ……………. –
Answer – Horizontal Naming System

Question 66 – We run ………… through the telnet service-
Answer – Remote Program

Question 67 – Currently the IP address is ………..-
Answer – 4 bytes

Question 68 – What is the basis of the Octel Number System-
Answer: 8

Question 69 – Which part of the computer selects the interpretation and monitors the editing of the experiment-
Answer – CPU

Question 70 – Full form of MSI-
Answer – MEDIUM SCALE INTEGRATION

Question 71 – KEYBOARD ……. is a type of device-
Answer – Input

Question 72 – For the hyperlink in MS-Excel, the shortcut key-
Answer – Ctrl + K

Question 73 – Which shorcut key is used to check spelling in MS-Word-
Answer – F7

Question 74 – Receiving data from a remote machine on a local machine is called ……..-
Answer – Downloading

Question 75 – The default appearance of the Windows taskbar is ……….-
Answer – at the bottom of the screen

Question 76 – What is an open-source example of open office-
Answer – application software

Question 77- In the context of input / output device, the meaning of MIR is ………..-
Answer – Magnetic Ink Character Recognition

Question 78 – The total number of unique codes that can be generated using 8 bit is ………..-
Answer: 256

Question 79 – The ‘programmed concept concept’ was introduced by ………-
Answer: John von Neumann

Question 80 – In connection with computer network, the full name of VPN is ……….-
Answer – Virtual Private Network

Question 81 – How many layers are in the OSI reference model-
Answer – 7

Question 82 – Press the key ……….. to cancel the edited value in a cell-
Answer – Esc

Question 83-OpenOffice Calc is an example of ……….
Answer – Spreadsheet

Question 84- By clicking three together on a paragraph, you will select ………-
Answer – Full paragraph

Question 85- To open a new document, click the shortcut key-
Answer – Ctrl + N

Question 86 – Files and folders in the Windows system are organized in the structure ……….
Answer: Tree

Question 87 – In relation to file system, the full name of the PDF is-
Answer – Portable Document Format

Question 88 – In searching the file through pattern matching, wild card character means-
Answer – a single character

Question 89 – Shortcut key for doing input browsing in Internet Explorer ………. is-
Answer – Ctrl + Shift + P

Question 90 – The resolution of the graphics monitor shows the numbers of ……… on the whole screen-
Answer: Dots (pixels)

Question 91 – A special window which requires input from the user before proceeding, is called –
Answer – Dialog Box

Question 92 – The process of bringing the operating system into memory is called ………..-
Reply – Booting

Question 93 – After maximizing the window, Maximize button changes into the ………. button-
Answer – split

Question 94 – With regard to File System, NTFS means-
Answer – NEW TECHNOLOGY FILE SYSTEM

Questions 95 – The largest memory address that can be stored in the 16 bit Memory Address Register (MAR) ………. is-
Answer – 65535

Question 96 – What is called a privately owned local area network of an organization that uses TCP / IP and other Internet Standard Protocols-
Answer – Intranet

Question 97 –  In the context of the World Wide Web, URL means-
Answer – UNIFORM RESOURCE LOCATOR

Question 98 – The most famous example of which is the Internet-
Answer: WAN

Question 99 – What is automatically called going to the next line when a line is filled with text-
Answer – Word wrap

Question 100 –  In Windows Explorer, if there is no positive sign on the left side of a folder icon, then it means that there is no ……… in the folder-
Answer – subfoldera

Leave a Comment