Computer Awareness Questions (401-450)

Question 401 – Which protocol is used to send audio and video over IP NETWORKS-
Answer: RTP

Question 402 – In WEBAGE DESIGNING, there is a complete form of CSS –
Answer – CASCADING STYLE SHEET

Question 403 – What is the process of moving or copying data in two storage devices-
Answer – DATA TRANSFER

Question 404 – The data that provides information about other data is called …………-
Answer – METADATA

Question 405 – How is the process of sending data from a local computer to a web server on the Internet-
Answer – UPLOADING

Question 406 – In the World Wide Web terminology, a collection of websites as a category and subcategory is mostly specified in what form –
Answer – WEB DIRECTORY

Question 407 – word abbreviation for XML-
Answer – EXTENSIBLE MARKUP LANGUAGE

Question 408 – Which standard network protocol is used to transfer files between the client and the server-
Answer – FTP

Question 409 – Which combination opens the format cell option-
Answer – CTRL + 1

Question 410 – Express = UPPER (“excel”) provides what value-
Answer – EXCEL

Question 411 – What does the VLOOKUP () function-
Answer: Finds related records

Question 412 – SUMIF () function does
Answer – Combines the values ??of the cell on a conditional basis

Question 413 – To create a SUPERSCRIPT is SHORTCUT KEY-
Answer – CTRL + SHIFT +

Question 414 – A Word document with predefined page layout, fonts, margins and styles is known as –
Answer – TEMPLATE

question 415 – The is used for the setup of the document margin in MS-WORD
Answer – PAGE SETUP

Question 416 – What is the meaning of word ODF in MS OFFICE-
Answer – OPEN DOCUMENT FORMAT

Question 417 – How is the process of creating typing quality text for the creation and printing of documents by using page layout skills on a desktop computer-
Answer – DESKTOP PUBLISHING

Question 418 – …….. is a library of official technical documentation which is employed for developers developing Microsoft Windows-
Answer – MSDN

Question 419 – Which Microsoft browser is used to see the Windows Help document-
Answer – Winhlp32.exe

Question 420 – How is the method of keeping files stored in various physical locations as modern (updated) –
Answer – FILE SYNCHRONIZATION

Question 421 – : Options allows the user to see and manipulate basic system settings-
Answer – CONTROL PANEL

Question 422 – WINDOWS O.S. In, the inherent software product that attempts to detect and remove malware, is commonly known as –
Answer – WINDOWS DEFENDER

Question 423 – In computer security, the process of obtaining the password from the data stored in the computer system has been described in the name of-
Answer – PASSWORD CRACKING

Question 424 – ……. For the public to avoid reading private messages, the manufacturing and analysis protocol correctly defines the study of technology for secure communication.
Answer – CRYPTOGRAPHY

Question 425 – A small window in the Windows system, which gives users an information and a prompt to give them feedback, in what form is known-
Answer – DIALOG BOX

Question 426 – When the Windows operating system is running, then which mode is used to diagnose and troubleshoot the problem-
Answer – SAFE MODE

Question 427 – ……… is used to make changes in the computer’s background by right clicking anywhere on the desktop-
Answer – PERSONALIZE

In question 428 – DOS and in such operating systems, the term CLI normally refers to ………….
Answer – COMMAND LINE INTERFACE

Question 429 – A computer program designed to run from UNIX SHELL is known as ………….-
Answer – SHELL SCRIPT

Question 430-Which command is used to create a file in LINUX-
Answer: CAT

Question 431 – Which program executes commands without prior compilation in a machine language-
Answer – INTERPRETER

Question 432 – In the form of technique to compare the features of the selected facial features from the image and face database-
Answer – FACE RECOGNITION SYSTEM (Face Detection System)

Question 433 – The device used to give input command to a graphic tablet, computer screen or mobile device is called ………..-
Answer – STYLUS

Question 434 – Internet and output from a computer provides audio signals-
Answer: SOUND CARD

Question 435 – Directs the flow of data between the CPU and other devices-
Answer – CONTROL UNIT (CU)

Question 436 -BINAC correctly describes
Answer – BINARY AUTOMATIC COMPUTER

Question 437 – A hard paper piece containing digital information submitted by the presence or absence of predefined position holes is called ………..-
Answer – PUNCH CARD

Question 438 – An electric circuit or software that compresses and uncompresses the video, in what form is known-
Answer – VIDEO CODEC

Question 439 – The word SATA means-
Answer – SERIAL ADVANCE TECHNOLOGY ATTACHMENT

Question 440 – YAHOO, GOOGLE AND INFOSEEK  is………….
Answer – SEARCH ENGINE

Question 441 – What is included in an electronic spreadsheet-
Answer – ROWS, COLUMNS AND CELLS

Question 442 – What do you think MALWARE-
Answer – this is a malicious software

Question 443 – HTML means-
Answer: HYPER TEXT MARKUP LANGUAGE

Question 444 – What is the word used for unsolicited e-mails?
Answer: SPAM

Question 445 – What are SSL SMTP connections secured by SSL-
Answer: SMTPS

Question 446 – If you are using an FTP program, then you-
Answer: Transfering files to the Internet server and on the Internet server.

Question  447 – If you want to add a footnote to a word document, then which menu will you go to-
Answer – REFERENCES

Question 448 – If you connect many personal computers, it means that you-
Answer – The networks are developing.

Question 449 – Which is used to measure the speed of PRINTER-
Answer – CPM, LPM AND PPM

Questions 450 – ………..are types of CRT, LCD, TFT, AND LED
Answer – MONITORS

Leave a Comment