Computer Awareness Questions (351-400)

Question 351 – Which SHORTCUT KEY is used to “UNDO” a result-
Answer – CTRL + Z

Question 352 – Which DOS COMMAND is used to delete a directory –
Answer: RMDIR

Question 353 – SHORTCUT KEY to align the text (TEXT) in the MS WORD document is centered-
Answer – CTRL + E

Question 354 – Pressing the “END” key in MS WORD leads to the end of the cursor-
Answer – the current line

Question 355 – can be used to create envelopes and labels for mail merge-
Answer – MAILINGS TAB

Question 356 – What is the place between the beginning of MARGIN and PARAGRAPH-
Answer – IDENTATION

Question 357 – In the beginning of the paragraph, a large-sized CAPITAL LETTER creates-
Answer – DROP CAP

Question 358 – … EXCEL FUNCTION, changes TRUE to FALSE and FALSE to TRUE-
Answer – OR

Question 359 – In general, the device is used to connect the home computer to the Internet-
Answer: MODEM

Question 360 – Voices Mail, E-MAIL, AND ONLINE SOCIAL NETWORKS WHO IS EXAMPLE-
Answer – Computer communication

Question 361 – 4 bits is the combination of –
Answer: Numbal

Question 362 – What is the father of the computer-
Answer: Charles Webaz

Question 363 – In reference to COMPUTER SYSTEM APPLICATION, CAM means-
Answer – COMPUTER AIDED MANUFACTURING

Question 364 – What key is used to convert “INSERT” AND “OVWEWRITE” modes during DATA entry?
Answer – INSERT

Question 365 – In the MOUSE ……….., an item can be selected from one place to another –
Answer: DRAG AND DROP

Question 366 – FORTRAN is a …………-
Answer – High level language

Question 367 – In the context of MULTIMEDIA, “MIDI” means-
Answer: MUSICAL INSTRUMENT DIGITAL INTERFACE

Question 368 – ADOBE ACROBAT Reader is a …………..-
Answer: FREEWARE

Question 369 – IP-ADDRESS is also called-
REPLY – LOGICAL ADDRESS

Question 370 – WINDOWS has KEY to close an open WINDOW-
Answer – ALT + F4

Question 371 – WINDOWS TASK MANAGER SHORTCUT KEY USE to show-
Answer – CTRL + ALT + DEL

Question 372 – A person who manages the CONFIGURATIONS AND OPERATIONS of a computer system is called-
Answer – SYSTEM ADMINISTRATOR

Question 373 – What is the SHORTCUT KEY USE to go from one browser to the other open tabs –
Answer – CTRL + TAB

Question 374 – symmetric key (SYMMETRIC KEY) ENCRYPTION ALGORITHM is also called …………. ENCRYPTION technology-
Answer – PRIVATE

Question 375 – Password ensures in computer system-
Answer – Authenticity (AUTHENTICITY)

Question 376 – Which DOS COMMAND is used to move a file from one place to another –
Answer – MOVE

Question 377 – The process of erasing all the contents of DISK is called-
Answer – FORMATTING

Question 378 – The maximum partitions of HARD DISK can be done in the WINDOWS system primarily ——-
Answer: 4

Question 379 – Which is used to detect spelling and grammatical errors in MS WORD –
Answer – F7

Question 380 – Pressing “HOME” KEY in MS WORD moves the cursor to the beginning of …………..-
Answer – the current line

Question 381 – What option is used to align the text with both the left and right margins by adding additional space as needed-
Answer: JUSTIFY

Question 382 – By pressing CTRL + Y in MS WORD-
Answer: REDO

Question 383 – The first search engine was-
Answer: ARCHIE

Question 384 – INTERNET EXPLORER is ………….., which was developed by …………-
Answer – BROWSER, MICROSOFT

Question 385 – To go from one webpage to another-
Answer – BROWSING

Question 386 – What is the message from which the messages are sent-
Answer – PACKETS

Question 387 – Which circuit board makes contact between CPU, RAM and other hardware devices-
Answer: MOTHERBOARD

Question 388 – The word is the full form of ENIAC-
Answer – ELECTRONIC NUMERICAL INTEGRATOR AND COMPUTER

Question 389 – “SDRAM” in the context of computer memory-
Answer – SYNCHRONOUS DYNAMIC RANDOM ACCESS MEMORY

Question 390 – The quality of PRINTER depends on how many ………….. are used to print the image-
Answer – DPI

Question 391 – The ………. is faster than RAM-
Answer – CACHE MEMORY

Question 392 – Which is an example of COBOL-
Answer – High level language

Question 393 – DISK DEFRAGMENTATION is a process of transmitting hard disk data, so that the computer can run more efficiently.
Answer – rearranged (REARRANGE)

Question 394 – In the context of MULTIMEDIA, WMA means-
Answer – WINDOWS MEDIA AUDIO

Question 395 – BIOS is a permanent software programmed in ……….
Answer – ROM

Question 396 – How many IP addresses are assigned to a computer connected to the Internet-
Answer 1

Question 397 – SHORTCUT KEY to open a new tab in WEB BROWSER-
Answer – CTRL + T

Question 398 – WINDOWS START MENU is SHORTCUT KEY to close-
Answer – Esc

Question 399 – Full form of GUI-
Answer – GRAPHICAL USER INTERFACE

Question 400 – WINDOWS-7 has different version ……….
Answer: 6

Leave a Comment