Computer Awareness Questions (251-300)

Question 251 – CTRL, ALT AND SHIFT is called ………… KEY-
Answer: MODIFIER

Question 252 – Is responsible for the work of a calculation …
Answer – CPU

Question 253 – A non-PHYSICAL component of a computer is referred to as …………..-
Answer – SOFTWARE

Question 254 – What does a COOKIE store-
Answer – information on the web connectivity of users (USERS)

Question 255 – It is necessary to have ………… in every computer connected to the Internet-
Answer – UNIQUE IP ADDRESS

Question256 – What is the meaning of URL-
Answer – UNIFORM RESOURCE LOCATOR

Question 257 – The program to be used to see WEBSITE is called ………-
Answer – BROWSER

Question 258 – What is the full name of ARP-
Answer – ADDRESS RESOLUTION PROTOCOL

Question 259 – Senders …………. will be used to convert text messages into bold, italic fonts.
Answer – RICH TEXT AND RICH FORMAT BOTH

Question 260 – What is VPN-
Answer – VIRTUAL PRIVATE NETWORK

Question 261 – Which port is used to connect devices like MOUSE & MODEM-
Answer: SERIAL PORT

Question 262 – INKJET & LASER PRINTERS …………. Examples of PRINTERS
Answer: NON-IMPACT

Question 263 – PLOTTER is a …………. device-
Answer: OUTPUT

Question 264 – The excel sheet is the result of a formula in the cell-
Answer – VALUE

Question 265 – What is the SUM IF function in MS Excel?
Answer: The cell value is added based on the terms CONDITION.

Question 266 – If you use SHIFT + F7 while using MS WORD, you want ………..-
Answer – Using the alternative dictionary (THESAURUS)

Question 267 – What do you want to do if you use CTRL + ENTER in Word files-
Answer – let’s type text from next page

Question 268 – If you use CTRL + F, then what are you trying to do?
Answer – to find a text

Question 269 – If you want to see a document without actually printing, what will it look like when you print it?
Reply – will see PRINT PREVIEW

Question 270 – Which command helps you save the document-
Answer – CTRL + S

Question 271 – The remains in the operating system ….
Answer – HARD DISK

Question 272 – What is the main purpose of the operating system-
Answer – Using Computer Hardware Effectively

Question 273 – What is the extension of files made in Lotus Notes 1-2-3-
Answer – .123

Question 274 – If a process fails, most operating systems write error information (ERROR INFORMATION) in …………………………………………………….
Answer – LOG FILE

Question 275 – What does CTRL + HOME do-
Answer – Moves the cursor to the beginning of the document

Question 276 – What ALT + TAB does-
Answer – goes from one window to another window

Question 277 – FTP is basically a …………-
Answer – set of rules (PROTOCOLS)

Question 278 – To connect with people on the internet, you often use their …………-
Answer – E-MAIL ADDRESS

Question 279 – For a Mike to work on COMPUTER, it should be ………….. in it.-
Answer: SOUND CARD

Question 280 – To make a window icon-
Reply – minimize windows

Question 281 – MULTIMEDIA SOFTWARE contains email, text, sound, animation etc., whereas graphics software contains only ………..-
Answer – IMAGE

Questions  282 –  ………….are available at SYMBOL in WORD-
Answer: INSERT MENU

Question 283 – USB is classified under ports. It is used …….
Answer – to add external devices to the computer

Question 284 – After the deletion of the file, it is sent to …………
Answer – RECYCLE BIN

Question 285 – SERVER stores files for network and manages them.
Reply – FILE

Question 286 – All logical functions are done by ………….
Answer: ALU

Question 287 – E-MAIL …………. The Line provides the service to connect you to the recipients.
Answer: CC

Question 288 – A technique that divides the radio frequency into a time slot, what it says-
Answer: TDMA

Question 289 – Two-way videophone conversation is done by whom-
Answer – VIDEO CONFERENCING

Question 290 – Clicking the word in the WEBPAGE opens the second document, it says ………..-
Answer – HYPERLINK

Question 291 – The server is also called …….. on the Internet-
Answer – HOST

Question 292- What is the name of the program or service that provides service to see e-mail messages-
Answer – E-MAIL CLIENT

Question 293 – ROUTER works like a …………..
Answer – BRIDGE

Question 294 – In an office, for the use of separate computers, the machine should use ……….
Answer – HUB

Question 295 – The is SPAM ………..-
Answer – AN ELECTRONIC JUNK MAIL (electronic junk mail)

Question 296 – An instrument that connects the two networks together is called …………
Answer – BRIDGE

Question 297 – Transferring files from a computer to a computer on a server is called ……………….
Answer – UPLOADING

Question 298 – INTERNET uses …………
Answer – PACKET SWITCHING

Question 299 – You can use any SIM in the GSM mobile phone. This is because it is the ………….. system of mobile.
Answer – GLOBAL (Global)

Question 300- You can move on your desktop by ………….. to one icon.
Answer – DRAG

Leave a Comment