Question 301 – The directory is considered a special type of ……… in UNIX-
Reply – FILE

Question 302 – RAR in RAR files means –
Answer: ROSHAL ARCHIVE

Question 303 – In which year the MS WORD was released-
Answer: 1983

Question 304 – D is used to display the document vertically –
Answer – PORTRAIT

Question 305 – What is the top, bottom, left and right vacancy left in Page-
Answer: MARGIN

Question 306 – In – the names and addresses of those intended recipients that you want to invite through “MAIL MERGE”
Answer – DATA SOURCE

Question 307 – …….. is used to draw a line from the middle of the selected text-
Answer: STRIKE THROUGH

Question 308 – In what year was Google established-
Answer – 1998

Question 309 – Which protocol is used to download E-MAIL from E-MAIL SERVER-
Answer – POP3

questions 310 –  the data and instructions used by the CPU in the current state-
Answer – REGISTER

Question 311 – The full form of PDA in relation to electronic devices is-
Answer – PERSONAL DIGITAL ASSISTANT

Question 312 – ………by CRT display, is used for visual display of data-
Answer – ELECTRON GUN

Question 313 – Regarding the PROGRAMMING LANGUAGES, FORTRAN’s full form is-
Answer – FORMULA TRANSLATION

Question 314 – ANTIVIRUS is a ………….. software-
Answer – Utility

Question 315 – Through the menu option or keystroke combinations, the process of rebooting a computer is called ………… –
Answer – WARM BOOT

Question 316 – During the boot process of a PC, which one loads the operating system in memory-
Answer – BOOTSTRAP LOADER

Question 317 – The word EDVAC means-
Answer – ELECTRONIC DISTINCT VARIABLE AUTOMATIC COMPUTER

Question 318 – Which is used to store intermediate results of arithmetic and mathematical logic in CPU-
Answer – ACCUMULATORS

Question 319 – What is the device or computer known to coding and decoding audio data stream-
Answer – AUDIO CODEC

Question 320 – By what name is the computer device used for drawing images and making graphic and animation-
Answer – GRAPHICS TABLET

Question 321 – What is the meaning of word OLED used in VIDEO DISPLAY-
Answer – ORGANIC LIGHT EMITTING DIODE

Question 322 – What is involved in the physical security system to read personal information to provide a path to a locked gate-
Answer – ACCESS CONTROL CARD READERS

Question 323 – Which protocol has been designed by Microsoft to transfer images, audio and video files between computers and USB Mass Storage Devices-
Answer – MEDIA TRANSFER PROTOCOL

Question 324 – A 2-DIMENSIONAL PATTERN table is used to present symbols, signs and images, it says ………..-
Answer – DOT MATRIX

Question 325 – The set of self-contained phase-by-phase operation that only digests the actual function of the computer program but can not be implemented directly, it is called ……….. –
Answer – ALGORITHM

Question 326 – Flight simulators usually relate to which categories-
Answer – APPLICATION SOFTWARE

Question 327 – ASSEMBLY LANGUAGE By the utility program converted into an executable machine code, by what name do they know-
Answer: ASSEMBLER

Question 328 – The software program that operates or controls a particular device connected to a computer is called ……………-
Answer – DEVICE DRIVER

Question 329 – Which file is DOS OS? The default operating system shell for is-
Reply – COMMAND.COM

Question 330 – What is the procedure to boot the computer from a local drive instead of a local drive-
Answer – NETWORK BOOTING

Question 331 – What data is sent to the computer network by the device-
Answer – ROUTERS

Question 332 – What is the digital image used for decorative background on a computer screen?
Answer – WALLPAPER

Question 333 -Which Component of WINDOWS works as a security net for files or folders that have been accidentally deleted from the hard disk-
Answer – RECYCLE BIN

Question 334 – Encoding the message is what the process is called, so that only authorized users can read the message-
Answer – ENCRYPTION

Question 335 – In the safe website, which method recognizes that the data is being inserted by a human being and not by an automated program-
Answer – CAPTCHA

Question 336 -Through the effectiveness of the password is estimated, which makes it difficult to guess the password-
Answer – PASSWORD STRENGTH

Question 337 – Which word describes the error in the computer program, due to which unwanted results are generated in the computer program-
Answer – SOFTWARE BUG

Question 338 – The file extension is the full form of the PNG-
REPLY – PORTABLE NETWORK GRAPHICS

Question 339 – In file management, it is said to permanently reproduce the file data as a print document-
Answer: HARD COPY

Question 340 – What will open with “CTRL + SHIFT + ESC” in WINDOWS OPERATING SYSTEM-
Answer – WINDOWS TASK MANAGER

Question 341 – The process of using a computer to make documents, edit and print them is usually called –
Answer – WORD PROCESSING

Question 342 – What does the .xps file extension mean in MS WORD-
Answer – XML ??PAPER SPECIFICATION

Question 343 – In MS WORD, SHORTCUT KEY is to reduce the size of the font-
Answer – CTRL + {

Question 344 – What is the use of KEYBOARD SHORTCUT KEY to move from one worksheet to the next WORKSHEET in the increasing order of the WORKSHEET numbers-
Answer – Ctrl + PgDn

Question 345 – To include a new WORKSHEET in WORKBOOK, SHORTCUT is KEY-
Answer – SHIFT + F11

Question 346 – To bind some range of cells so that they can be collapsed or expanded together, what is the process called –
Answer – GROUP

Question 347 – It would be useful to compare values ??(VALUE) instead of categories in the chart type-
Answer – COLUMN CHART

Question 348 – What is the process of obtaining data from the Internet-
Answer – DOWNLOADING

Question 349 – In addition to HTML, the web page is used to determine the visual appearance or appearance-
Answer – CSS

Question 350 – For electronic mail transmission (TRANSMISSION) …………. is internet standard-
Answer – SIMPLE MAIL TRANSFER PROTOCOL

Leave a Comment